'Ηρθε η Άνοιξη;

9:21:00 μ.μ.


Καλό Μήνα!!!

Εφτασε και ο Μάρτιος… τυπικά μπήκε η άνοιξη (κατά τα φαινόμενα). Επίσημα η άνοιξη έρχετε στις 21 Μαρτίου που είναι και η εαρινή ισημερία.
Όχι ότι χορτάσαμε τον χειμώνα. Εγώ τουλάχιστον ακόμα τον περιμένω (ε ..λίγο χιονάκι θα το ήθελα). Αλλά υπάρχει και η παροιμία του σοφού λαού ‘’Μάρτης γδάρτης…’’. Θα δούμε.

Πάντως αυτή η εποχή είναι κατάλληλη για να φτιάξετε τα λουλουδάκια σας και να ετοιμαστείτε για το καλοκαίρι.

Σιγά σιγά τα φυτά ξυπνούν από τη νάρκη τους και ετοιμάζονται να υποδεχτούν την αλλαγή της φύσης



Γι αυτό είναι εποχή να ‘’ξυπνήσουμε’’ κι εμείς και να αγοράσουμε τα λουλούδια και τα φυτά που θα διακοσμήσουν το μπαλκόνι μας ή τον κήπο μας την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Η άνοιξη είναι η πιο συναρπαστική εποχή του χρόνου για όσους ασχολούνται με την κηπουρική. Υπάρχουν ένα σωρό πράγματα να διαλέξεις από την αγορά: σπόροι, εποχιακά, πολυετή, βολβοί, τριανταφυλλιές, θάμνοι, δέντρα...και πολλά άλλα.


Δεν είναι λίγα τα φυτά που είναι κατάλληλα για φύτεμα αυτό το μήνα- αρκεί να μη διαλέξουμε ημέρες με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, γιατί η παγωνιά θα καταστρέψει την προσπάθεια του φυτού να ευδοκιμήσει στο νέο του περιβάλλον.

Επίσης μπορειτε να κλαδέψετε όσα φυτά ανθίζουν το καλοκαίρι. Ετσι θα δυναμώσουν κατά την διάρκεια της άνοιξης και θα ανθίσουν με ορμή μέσα στο χρόνο.

Δοκιμάστε τους πανσέδες. Η απλή τους εμφάνιση, το διακριτικό τους άρωμα και τα χρώματά τους θα στολίσουν όμοφρα το μπαλκόνι σας και θα δώσουν μια πολύχρωμη νότα φρεσκάδας.




Οι πρόωρα ανθίζοντες βολβοί είναι στο στοιχείο τους αυτό το μήνα- κάτι που περιλαμβάνει και τις Ολλανδικές ίριδες, αλλά και αρκετά είδη ανεμώνης.


Οι βολβοί που ανθίζουν την άνοιξη είναι σκληραγωγημένοι.
Οι βολβοί που ανθίζουν το καλοκαίρι είναι τρυφεροί.



Ακόμα, εξακολουθεί να είναι η εποχή για τη φύτευση κρινοβολβών. Μην φυτεύσετε περισσότερους από πέντε βολβούς σε χώρο μικρότερο των 25 εκατοστών. Αν έχετε μια γλάστρα ή μια πιατέλα έχει ενδιαφέρον να δοκιμάσετε να την γεμίσετε με βολβούς.

Οσοι είσαστε λάτρεις των απλών μαργαριτών, τώρα είναι η εποχή να τις φυτέψετε ώστε το Μαιο να τις δείτε να ανθίζουν.



Ακόμα για το καλοκαίρι μπορούν να φυτευθούν βολβοί ντάλιας ή φρέζες.

Αν δεν είστε από τους τυχερούς που έχουν κήπο, απλά ανανεώστε τη βεράντα σας, παράλληλα με τα φυτά, αγοράστε και τις κατάλληλες γλάστρες που θα φέρουν αέρα αλλαγής στη βεράντα σας.

Καλά φυτέματα!

You Might Also Like

0 σχόλια