Σημείωση: το post αυτό ξαναγράφτηκε (16/08/206) γιατί για κάποιο ανεξήγητο λόγο ''εξαφανίσθηκε''
Προφανώς οποιαδήποτε εισαγωγή υπήρχε (που δεν θυμάμαι τι έγραφα) δεν υπάρχει. Αν βρω αντίγραφο θα ενημερωθεί.
Αβοκάντο με αγγούρι, δυόσμο, φέτα & λάιμ
Υλικά
2
φλιτζάνια ψιλοκομμένο αγγούρι (2-3 μεσαία αγγουράκια)
αλάτι,
για άντληση νερού από αγγούρι
1 αβοκάντο
(ώριμο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια)
1 -2
κουτ. γλ. χυμό λάιμ (για το αβοκάντο να μην μαυρίσει) & λίγο επιπλέον για
το μείγμα με το ελαιολαδο
1/2
φλιτζάνι ψιλοκομμένο δυόσμο φρέσκο
1/2
φλιτζάνι τριμμένη φέτα
1-2
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
τα αγγούρια (αν είναι μεγάλα βγάζουμε τα σπόρια, αν έχουν)
Το κόβουμε
σε μικρά κομμάτια. Αν θέλετε τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι για μισή
ώρα, για να βγάλουν το νερό τους Εγώ δεν το έκανα.
Καθαρίζουμε
το αβοκάντο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια (κύβους)
Το
βάζουμε σε ένα μπωλ και το ραντίζουμε με το χυμο λάιμ.
Ψιλοκόβουμε
το δυόσμο.
Σε ένα
μπολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και λίγο χυμό λάιμ και ανακατεύουμε καλά να
ενσωματωθούν
Σε ένα άλλο μπωλ βάζουμε το αγγούρι, το
αβοκάντο, ρίχνουμε την τριμμένη φέτα και το δυόσμο.
Ανακατεύουμε ελαφρά και
προσθέτουμε και λίγο από το μείγμα με το ελαιόλαδο και το λάιμ.
Σερβίρουμε
αμέσως.
Σημείωση:
το post αυτό ξαναγράφτηκε (16/08/206) γιατί για κάποιο ανεξήγητο λόγο ''εξαφανίσθηκε''
Προφανώς οποιαδήποτε εισαγωγή υπήρχε (που δεν θυμάμαι τι έγραφα) δεν υπάρχει. Αν βρω αντίγραφο θα ενημερωθεί.