Κοπανάκια κοτόπουλου με γιαούρτι, σιναπόσπορο & limoncello / Chicken with yogurt, mustard seeds & limoncello

11:08:00 μ.μ.




Οπως καταλάβατε έπιασαν οι ζέστες. Αντε καλό καλοκαίρι. Παράπονο να μην έχουμε, μια χαρά πήγε ο καιρός (αν εξαιρέσουμε τις βροχές). Εφτασε τέλος Ιουνίου να καταλάβουμε πως είναι καλοκαίρι.

Κι επειδή προσέχουμε λίγο την διατροφή μας (λίγο ε?) να χάσουμε κανένα κιλό (το κανένα είναι η σωστή λέξη..χαχα) το κοτόπουλο είναι ιδανικό.
Αν σας αρέσουν τα κοπανάκια κοτόπουλου θα το ευχαριστηθείτε. Αλλά μπορείτε να το φτιάξετε και με το στήθος κοτόπουλου.




Είναι ένα γρήγορο, ελαφρύ & νόστιμο φαγητό.
Αφήνουμε τις κρέμες γάλακτος λόγω ζέστης αλλά κι επειδή προσέχουμε (😂.. εδώ γελάμε πάλι) .
Όπου μπορούμε βάζουμε γιαουρτάκι ωραιότατο. Οσες φορές το χρησιμοποιώ αντί της κρέμας γάλακτος πάντα το φαγητό γίνεται ωραίο.





Κοπανάκια κοτόπουλου με γιαούρτι & σιναπόσπορο


Yλικά

6 μπουτακια κοτόπουλου (κοπανάκια)
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
1 κεσεδάκι γιαούρτι
3 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. σούπας σιναπόσπορο
1/2 κουτ. γλ. κουρκουμά
1 σφηνάκι λιμοντσέλο
50 γρ. γάλα φρέσκο
ελαιόλαδο (3-4 κουτ. σούπας)
αλάτι - πιπέρι


Εκτέλεση

Πλένουμε τα κοπανάκια και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν & τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, την μουστάρδα, τον κουρκουμά, τον σιναπόσπορο και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά.




Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα ή ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο.

Μόλις κάψει ρίχνουμε τα κοπανάκια να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές καλά. Ρίχνουμε αλάτι & πιπέρι.


Οταν πάρουν χρώμα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε και αμέσως σβήνουμε με το λιμοντσέλο.



Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το μείγμα με το γιαούρτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγο-βράσει για περίπου 15 λεπτά. Αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές, ρύζι ή μακαρόνια.





Μικρά μυστικά:

  • Αν δείτε στο βράσιμο πως χρειάζεται υγρό (για να μην καεί) μπορείτε να προσθέσετε ζεστό νερό ή ακόμα καλύτερα αν βράζετε μακαρόνια ή ρύζι, πάρτε λίγο νερό από αυτά που θα κάνει να δέσει πιο καλά η σάλτσα λόγω του αμύλου.
  • Γιαούρτι έβαλα πλήρες. 
















You Might Also Like

5 σχόλια

  1. Εξαιρετική πρόταση και γρήγορη για λίγη ώρα στη ζεστή κουζίνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαντάζομαι άρωμα και γεύση! Τέλεια τα κοπανάκια Μαράκι μου! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αλήθεια είναι ότι την κρέμα γάλακτος την αποφεύγω όσο μπορώ και όπου είναι εφικτό την αντικαθιστώ με γιαούρτι!
    Και τώρα το καλοκαίρι ακόμα περισσότερο μιας που θέλουμε πιο δροσερές και ελαφριές γεύσεις!
    Ενδιαφέρον το ότι χρησιμοποίησες λιμοντσέλο, σίγουρα θα κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα τη γεύση!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τελεια!!! μ αρεσει που εβαλες γιαουρτι πηγαινει στο κοτοπουλο και ειδικα τωρα με τις ζεστη ειναι ελαφρυ!! και το λεμονι ερχεται και δενει τη γευση!!εξαιρετικο φαγακι και με πατατουλα τηγανιτη διπλα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Subscribe